O nama

Ukratko o Advokatskoj firmi Sajić

Advokatska firma „Sajić“ o.d. Banja Luka nastala je iz advokatske prakse započete još 1989. godine u samostalnoj advokatskoj kancelariji advokata Stojanke Sajić.

Prvo ortačko društvo u Bosni i Hercegovini osnovali su Stojanka i Aleksandar Sajić 2003. godine.

Trenutno broji 17 zaposlenih, od čega je deset (10) advokata, četiri (4) stručna saradnika i pripravnika i tri (3) administrativna radnika. Osnovne odlike advokata i ostalih zaposlenih su posvećenost klijentima, predanost u radu i konstantna težnja ka dostizanju visokih etičkih i profesionalnih standarda.

Firma, advokati, kao i svi zaposleni osigurani su od profesionalne odgovornosti protiv štete pričinjene trećim licima.

Strategija našeg poslovanja usmjerena je na stalno unapređenje i razvoj usluga, saradnju i očuvanje dobrih poslovnih odnosa sa klijentima, kao i zapošljavanje mladih kvalitetnih kadrova. Dobri poslovni odnosi sa klijentima zasnivaju se na stalnoj komunikaciji, znanju i dugogodišnjoj praksi u obavljanju advokatskih poslova, a svi zaposleni usmjereni su ka dostizanju i održavanju visokog kvaliteta u pružanju advokatskih usluga.

AFS je kao standard poslovanja još 2009. godine uspostavila sistem menadžmenta kvaliteta i upravljanja organizacijom u skladu sa standardima ISO 9001 iz oblasti pružanja advokatskih usluga.

Naš tim

Stojanka Sajić
Senior partner i osnivač

Stojanka Sajić je osnivač i Senior Partner Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 1983. godine. Pravno iskustvo stekla je radeći u Skupštini opštine Laktaši, i firmama “Rudi Čajavac” i “Sirovina” iz Banjaluke. Samostalnom advokatskom praksom počela je da se bavi 1989. godine, nakon čega 2000.godine osniva zajedničku kancelariju “ Sajić Stojanka i Sajić Aleksandar“ a 2003.godine ortačko društvo.

Osnovne oblasti kojima se bavi su građansko pravo, porodično nasljedno pravo i nekretnine.

Aleksandar Sajić
Managing partner i osnivač

Aleksandar Sajić je osnivač i direktor Advokatske firme Sajić. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 1997. godine, a samostalnom advokatskom praksom počeo je da se bavi 2000. godine u zajedničkoj kancelarije “ Sajić Stojanka i Sajić Aleksandar“ koja 2003.godine prerasta u ortačko društvo.

Aleksandar je član The European Association of Attorneys (AEA), Union Internationale des Avocats (UIA), International bar association (IBA), International Law Association (ILO) i u stručnim pravnim vodičima prepoznat je kao vodeći stručnjak u svojim oblastima.

Osnovne oblasti kojima se bavi su korporativno pravo, M&A, pravo osiguranja i legal project management.

Nataša Krejić
Senior partner / advokat

Nataša Krejić je Senior Partner i advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univeziteta u Banjaluci 2004. godine. U AFS zaposlena je od 2003. godine.

Nataša je član The European Association of Attorneys (AEA), Union Internationale des Avocats (UIA), IBA.

Osnovne oblasti kojima se bavi su korporativno pravo, pravo konkurencije i poresko i carinsko pravo.

Sanja Đukić
Senior partner / advokat

Sanja Đukić je Senior Partner i advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Banjaluci 2006. godine. U AFS zaposlena je od 2007.

Sanja je član The European Association of Attorneys (AEA), Union Internationale des Avocats (UIA).

Osnovne oblasti kojima se bavi su radno pravo, bankarsko i finansijsko pravo i korporativno pravo.

Tijana Kondić
Advokat

Tijana Kondić je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2006. godine, a u Advokatskoj firmi Sajić zaposlena je od 2007. godine.

Osnovne oblasti kojima se bavi su pravo građevinarstva, imovinsko pravni odnosi i pravo energetike i rudarstva.

Mirela Mazulović
Advokat

Mirela Mazulović je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Banjaluci 2008. godine, od kada je i zaposlena u AFS.

Osnovne oblasti kojima se bavi su porodično i nasljedno pravo, krivično pravo i migracije i državljanstvo.

Željko Vlačić
Advokat

Željko Vlačić je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2011. godine, od kada je i zaposlen u AFS. Željko je ovlašteni patentni predstavnik, registrovan u Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.

Osnovne oblasti prava kojima se bavi su stečaj i likvidacije, pravo intelektualne svojine i udruženja i fondacije.

Nataša Škrbić Banjac
Advokat

Nataša Škrbić Banjac je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2011. godine, a u AFS zaposlena je od 2013. godine.

Osnovne oblasti prava kojima se bavi su pravo osiguranja, poresko pravo i pravo zdravstva i starijih osoba.

Milica Karadža
Advokat

Milica Karadža je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2012. godine, a u AFS zaposlena je od 2014. godine.

Osnovne oblasti prava su bankarsko pravo, javne nabavke i pravo građevinarstva.

Dragan Stijak
Advokat

Dragan Stijak je advokat Advokatske firme Sajić. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2013. godine, a u AFS zaposlen je od 2014. godine. Dragan je certifikovani službenik za zaštitu podataka (DPO – Data protection officer) od strane ovlaštene kuće Mobes Quality.

Osnovne oblasti koje radi su zaštita životne sredine, zaštita ličnih podataka i pravo energetike.

Tijana Tatić
Stručni saradnik

Tijana Tatić je stručni saradnik Advokatske firme Sajić. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu 2014. godine, a u AFS zaposlena je od 2015. godine.

Osnovne oblasti prava koje radi su korporativno pravo, medijsko pravo i pravo informacionih tehnologija.

Igor Letica
Advokatski pripravnik

Igor Letica je advokatski pripravnik Advokatske firme Sajić. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2017. godine, a u AFS je zaposlen od 2018. godine.

Osnovne oblasti prava koje radi su zaštita ličnih podataka, pravo intelektualne svojine i pravo hrane.

Nikolina Zubac
Advokatski pripravnik

Nikolina Zubac je advokatski pripravnik Advokatske firme Sajić. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2018. godine, a u AFS je zaposlena od 2019. godine.

Osnovne oblasti prava koje radi su bankarsko pravo, poresko i školsko pravo.

Petra Medakovic
Advokatski pripravnik

Petra Medaković je advokatski pripravnik Advokatske firme Sajić. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univeziteta u Banjoj Luci 2018. godine, a u AFS je zaposlena od 2020. godine.

Osnovne oblasti prava koje radi su zaštita potrošača, pravo igara na sreću i pravo intelektualne svojine.

Sandra Jokić
Admin. radnik za opšte poslove

Sandra Jokić je adm. radnik za opšte poslove Advokatske firme Sajić. Diplomirala je na Komunikološkom fakultetu u Banjaluci kao i na Banja Luka College-u u oblasti marketinga. U AFS zaposlena je od 2004. godine.

Sandra radi na opštim i marketing poslovima.

Tanja Granatić
Prevodilac / ovlašteni sudski tumač za eng. jezik

Tanja Granatić je prevodilac Advokatske firme Sajić. Diplomirala je i na Banja Luka College-u. U AFS zaposlena je od 2011. godine.

Tanja je ovlašteni sudski tumač za engleski jezik registrovan pri Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Nevena Ninković
Admin. radnik za sekretarske poslove

Nevena Ninković je administrativni radnik za sekretarske poslove Advokatska firme Sajić. Završila je srednju UT školu, kao i Poslovnu školu za odnose sa javnošću u Banjoj Luci. U AFS zaposlena je od 2020. godine.

Konsultacije

Potrebna Vam je pravna pomoć ili savjet? Naš tim stručnjaka Vam može pomoći! Kliknite na dugme ispod i pošaljite upit za zakazivanje konsultacija, a mi ćemo Vas kontaktirati putem emaila.